Magyar
BlueBaby NI-MH (15K)

The 2600 mAh capacity cheap chinese BlueBaby NI-MH (NiMH) AA mignon rechargeable battery

Content up in a few weeks. I don't recommend no-name cheap rechargeables to anybody from now on. Buy from the big brands if you want quality!
Translated content available <<on the new site>>!

Előszóként álljon itt, hogy ez a helyőrzője a kb. 1 héten belül ide felkerülendő siralmas eredmény dokumentációjának. A hozzászólók nevét eltakartam és utólagos engedelmét kérem. Tudom, hogy ez az én elveszett pénzemen már nem segít, de nem is ez hajt. Én csak szeretnék információval szolgálni mindenkinek a dologról, ami sokkal fontosabb. Ez egy olyan eset, mint a "WriteBack"-es 486-osok, az MX440-es ATI-k vagy a Xabre 200-as csipű FX5200-asok, ha valaki ismeri a történeteket! :-)))

BlueBaby akku info ingyen

Fel szeretném hívni minden tárgybeli akku vásárló figyelmét, hogy ezek az akkumulátorok messze nem akkora kapacitásúak mint ami rá van irva. Ez nem az eladók hibája, mert ők azt mondják ami rá van irva. A GYÁRTÓ az aki ÁTVERI A VEVŐKET. Ezek az akkuk a ráírt értéknek kb. 25% tudják mindössze (lemértem több darabot, nem a levegőbe beszélek). Ezek tudatában döntsön mindenki a vásárlásról.

bkil
ja - 2006/05/14 18:08:57
Lenne egy fontos kérdésem: én is mértem, kb. 800-asok (nálad?). Szerinted NiMH vagy NiCd technológiájúak valójában? Súly alapján a 600 NiMH-nál nehezebb, de a 600-as NiCd-nél picit könnyebb. Köszönöm az együttműködést!

K..
minimálár? - 2006/05/06 09:17:29
Szia! Érdeklődöm, hogy mennyi a minimálár? :-))) Amit írsz az valóban úgy van. Én is vettem többet, de ettől függetlenül nem bántam meg. A kb. 200 Ft/db ár kompenzálja az alacsony kapacitást. Nagyon sok múlik, a töltésen is. Igazából azt vettem észre, hogy a szórás nagy az akkuk között. Feltehetően a gyártási selejtből vannak kiválogatva, a még használhatóak... Sikeres eladást kívánok! üdv.: K...

bkil
az én egy centem :-/ - 2006/05/14 18:33:42
Nem biztos hogy selejtek (bár második gondolatra..). Ha a tíz évvel ezelőtti gyártástechnológiával készültek akkor lehetnének újak is (aminek nem sok értelmét látom) vagy a legkisebb lehetséges NiCd-k, amiben a legbosszantóbb az lenne, hogy picit drágábban (bolti felárral) a legkisebb teches NiMH-k (GP márkaboltban) 1300-1600-at nyomnak de a NiCd ERŐS SZENNYEZŐ!! :-( Ismerősöm MP3 cuccában kb. 300-at ad le a kicsi BB, nálam a nagyok még tesztelés alatt, úgy 600-800 mAh közé teszem. Amúgy a válogatás és a gyári tesztelés együtt megugrasztja az árat. Nézzétek meg a bliszter hátulján a NiCd felhasznosító logót! // Amúgy az egész kivitelezés olyan amatőr: leírás nyelvtana gyenge, a NI-MH és a Ni-Mh írásmód sem túl gyakori (a kínaiak és a helyesírás...). A doboz és a bliszter nem szinkron. Kapacitás csak a cellákon, az is eladónként változó. // Ui.: bárcsak rögtön gagyi bolti NiMH-t vettem volna: 50% felár 200% kapacitás!!

bkil
És jó minőségűek? - 2006/05/14 18:43:20
Poén lelőve: google chinese+nimh+ebay keresés. A véleményeket és válaszokat továbbra is várom!

bkil
web - 2006/05/14 19:56:41
Tervezek egy weboldalt az eset dokumentálására, hogy mások tanulhassanak a hibánkból. Aki referenciaként (mint tesztelő) szeretne szerepelni az írjon ide (vagy valahova) a tapasztalatáról. Az oldal előre láthatólag a gugli első oldalán jön majd vissza BlueBaby NI-MH rechargeable battery tölthető elem aksi típusú szavakra. Mára ennyit.

bkil
addendum
kb. 17.5 gramm a súlyuk, egy márkás elem legalább 30. Majd rakok fel képeket.

hg..
Válasz - 2006/05/16 13:19:16
Tisztel k... Ha lehet akkor ilyen jellegü hirdetését a fórumon tegye meg ! Én vettem ilyen akkukat és semmi bajom velük ! (Előre szólok , hogy az eladót nem ismerem személyesen és semmilyen pozitiv propagandát nem akarok ezzel a hozzászólással kifejteni , de az Ön negatív propagandája sem lovagias !) Üdvözlettel !

hg..
Kiegészités - 2006/05/16 13:27:25
Ha valaki egy "igazi" akku áráért kap 10-12 db-ot és azt várja érte , hogy mindenben legyen olyan mint a 10-12 x drágább akku akkor baj van az értékítéletével..... Amikor ilyen akkut vettem , előtte én is megnéztam az "igazi" árakat és nekem megérte így is , hogy igazából nem fejti ki a maximális kapacitását amit ráirtak. Úgy látom az észrevételét bőven közzétette :-) Üdvözlettel !

k..
[RE] Válasz - 2006/05/16 18:36:32
Tisztelt hg.. ! Lemérted a kapacitását és annyi volt amennyinek árulták ? Én ugyanis megtettem, és azt irtam le. Mihez használod? Ha MP3 lejátszóhoz, vagy más kisfogyasztású dologhoz, akkor esetleg nem feltünő a különbség, (pláne ha nem is tudod miben jelentkezik), de próbáld meg digit fényképezőgéphez, vagy elektromos repülőmodellhez használni és rögtön kiderül, hogy nem igaz amit állítanak róla. Nem írtam semmi olyat ami nem igaz, míg az eladó (legyünk jóhiszeműek és tételezzük fel, hogy nem tudja, de ) olyat állít ami nem igaz. Erre hívtam fel azok figyelmét akiknek esetleg lényeges, hogy akkora kapacítású akkut vegyenek, mint amit hirdet az eladó. A fórumot túl kevesen olvassák ahhoz, hogy hatásos legyen. Egyébként ha meg vagy elégedve, akkor örülj neki, hogy sikerült olcsón vásorolnod. Én azoknak írtam, akik nem akarnak feleslegesen fáradni az átvétellel, majd a visszaadással. Ugyanis én megjártam, és elég sokba került nekem. Szerintem az eladónak írd, hogy nem lovagias amit csinál.

hg..
[RE] Válasz - 2006/05/16 19:21:40
Kedves k.. ! Nekem először furcsának tünt ez a fajta anti reklám , (ehez nem vagyok hozzászokva). Úgy látszik nekem sikerült egy jó szériát kifognom , ugyanis digitális fényképezőgép vakuját hajtom meg vele (nem kis teljesítményüt) baj még nem volt vele. Örülök neki , hogy nekem bejött és sajnálom , ha Önnek nem ! Mivel irtam előző hozzászólásomban , hogy sem az eladóhoz , sem a gyártóhoz semmi közöm , így a x-on eladóként szereplő emberrel sincs szándékom ez ügyben szóba állni , mert akkor tájékoztatnom kellene erről a negatív kampányról , ami nekem nem tünik túl "lovagiasnak". Természetesen tudomásul vettem , hogy Önnek anyagi és erkölcsi sérelmet okozott a vásárolt akku gyenge teljesítménye , de ha a x enged ilyen jellegü "adás-vételnek" nem nevezhető hirdetést is ám legyen , Önnek szíve joga azt hirdetni amit akar ill. amit a törvények megengednek. Ne tekintse levelemet zaklatásnak , célom nem ez volt , válaszában jelzett csalódása miatt valahol meg is értem..... Üdvözlettel !

k..
[RE] Válasz - 2006/05/17 00:22:11
Nem tekintem zaklatásnak. Ezidáig a nekem írók közül te vagy az első aki meg van elégedve vele, de a 98% egyet értett velem. Te vagy a kivétel, ami erősíti a szabályt ! :) Üdv

bkil
annyira nem gáz - 2006/05/19 21:04:31
Szerintem a hirdetésben korrektül meg van fogalmazva minden. Egyébként amit írtam lehet, hogy elsőre sokkolólag hat, de nem kell "komolyan" venni. Végül is így kapsz tölthető elemet két tartós áráért, kapacitása is vagy harmada, úgyhogy feltöltöd párszor és már megérte árban. A digitgépet meg a tartós se viszi normálisan, de egyébként is, ki az aki egy-két ezrest akarna spórolna gagyi elemen egy több tízezres masinához?! Szóval akinek csak kell valami elem, és spórolni akar (esetleg kicsit környezet-védni) annak ez lehet a legolcsóbb alternatíva. Akinek már komolyabb célra, az meg majd befektet. De a kulcs: LEGYEN INFORMÁLVA, HADD DÖNTSÖN MAGA! (gyanús ha valaki százával ad túl rajta, de maga még sose tesztelte, és még a súlyát se tudja - vagy nem akarja tudomásul venni) // Persze az is zavaró, ha gyanútlan vevők állandóan túltöltik, mert fogalmuk sincs, hogy mennyi fér bele, de amit itt a legfelháborítóbbnak tartok, hogy nem tudom, egyáltalán NiMH -e? Így hogy fogom újrahasznosítani jó lelkiismerettel? :-(

(last update: 2007.05.07.)