rsh(1)


NÉV

rsh - távoli shell

ÁTTEKINTÉS

rsh-Kdnx ] [ -k ] realm-l ] felhasználói név  host  parancs

LEÍRÁS

Rsh  parancsot   hajt végre a  host -on. 

Rsh a távoli parancsnak átadja az alapértelmezett bemenetét,a távoli parancs alapértelmezett kimenetét az alapértelmezett kimenetének, és a távoli parancs alapértelmezett hibakimenetét az alapértelmezett hibakimenetére. A megszakítás, kilépés és termináló jelet továbbadja a távoli parancsnak; rsh általában akkor fejeződik be, amikor a távoli parancs befejeződik. Az opciók a következők:

-K
A -K opció kikapcsolja a Kerberos hitelesítést.

-d
A -d opció bekapcsolja a socket nyomkövetést a setsockopt () 2 -t használva ) a távoli hosttal való kommunikácóban használt TCP socket-tekre.

-k
A -k opció azt okozza, hogy az rsh ahhoz a  realm  -hez szerzi a jegyeket, amelyikben a távoli host van, ahelyett hogy a távoli host saját realm-jéhez szerezne ahogy az meg van állapítva a krb_realmofhost () 3 által.

-l
Alapértelemben a távoli felhasználói név ugyanaz mint a helyi felhasználói név. A -l opció megengedi a távoli név beállítását. A Kerberos hitelesítés használva van és úgy van meghatározva ahogy az rlogin () 1 -ben van.

-n
A -n kapcsoló átirányítja a bemenetet a "/dev/null" speciális eszközről (lásd az oldal HIBÁK részét).

-x
A -x kapcsoló bekapcsolja a DES kódolást minden adatforgalomra. Ez jelentős növekedést okozhat a válaszidőben.

Ha nincs  parancs  megadva, be leszel léptetve a távoli host-ra az rlogin () 1 használatával.

A Shell metakarakterei, amelyekre nem lehet hivatkozni, a helyi gépen lesznek értelmezve, míg azon metakarakterek, amelyekre lehet hivatkozni, a távoli gépen lesznek értelmezve. Például az

rsh másikgép cat távolifájl >> helyifájl

parancs a  távolifájl  nevű távoli fájlt hozzáfűzi a  helyifájl  nevű helyi fájlhoz, míg az

rsh másikgép cat távolifájl ">>" másik_távolifájl

a  távolifájl -t  fűzi hozzá a  másik_távolifájl -hoz. 

FÁJLOK

/etc/hosts

LÁSD MÉG

rlogin (1) , kerberos (3) , krb_sendauth (3) , krb_realmofhost (3)

TÖRTÉNET

Az rsh parancs a BSD-UNIX 4.2 -ben jelent meg.

HIBÁK

Ha csh () 1 -et használsz, és egy rsh -t a háttérbe teszel anélkül, hogy a bemenetét elirányítanád a terminálról, akkor is blokkolni fog, ha nem érkezik olvasás a távoli parancstól. Ha nem akarsz bemenetet, az rsh bemenetét át kell irányítanod a "/dev/null -ra" a -n kapcsoló használatával.

Nem hajthatsz végre interaktív parancsot (mint például a rogue () 6 vagy a vi () 1 ) az rsh -val; használd inkább az rlogin () 1 -et.

A Stop jelzések csak a helyi rsh processzt állítják meg; vitatható ennek hátránya, de olyan okok miatt, amelyek túl bonyolultak ahhoz, hogy itt felvázoljuk őket, ezt jelenleg nehéz lenne kijavítani.

MAGYAR FORDÍTÁS

Kabódi László <kabodik@ludens.elte.hu> Kovács Tamás <kox@ludens.elte.hu>