seq(1)


NÉV

seq - számok sorozatát írja ki

ÁTTEKINTÉS

seq [opciók]... [első [lépés]] utolsó... 

LEÍRÁS

Ez a manual oldal a GNU seq parancs tömör dokumentációja. Az oldal a Debian/GNU Linux disztribúcióhoz készült (de mások is használhatják), mivel eredetileg a programhoz nem tartozott manual oldal, hanem GNU Info formátumú dokumentáció tartozik hozzá; lásd lentebb.

A seq parancs számok sorozatát írja a standard kimenetre. A számok első-től utolsó-ig, lépés lépésközzel következnek. Alapértelmezés szerint első és lépés is egyaránt 1, valamint minden szám új sorba kerül. A számok nem csak egészek, hanem valósak is lehetnek.

OPCIÓK

A program a szokásos GNU parancssor-szintaxist követi, a hosszú opciók két kötőjellel (`-') kezdődnek. Az opciók kivonatosan lentebb találhatók, a teljes dokumentáció GNU Info formátumban található meg.

-f formátum, --format=formátum
A számokat a formátum-nak megfelelő formázással írja ki, alapértelmezés a `%g'. A formátum-nak egy és csak egy formátumot kell tartalmaznia, ami lehet `%e', `%f' vagy `%g'.

-s karakterfüzér, --separator=karakterfözér
A számokat egymástól elválasztó karakterfüzér, alapértelmezés szerint egy újsor-karakter. A kimenet utolsó karaktere mindig egy újsor.

-w, --equal-width
Bevezető nullák használatával minden szám egyenlő szélességben íródik ki. (Másféle kitöltés a `--format' használatával érhető el).

--help
Kiírja a használható opciókat

--version
Kiírja a program verziószámát

LÁSD MÉG

A program teljes dokumentációja az Info rendszer "Shell utilities: (sh-utils), GNU shell utilities" szekciójában található.

SZERZŐ

Ezt a manual oldalt Galen Hazelwood írta a Debian/GNU Linux rendszer számára.

MAGYAR FORDÍTÁS

Tevesz Tamás <ice@rulez.org>