Valid XHTML 1.0 Strict

Jéghegyek népe

Mese felnőtteknek – így jellemezte Margit Sandemo a 47 köteten átívelő családregényét. Bővelkedik a fantasy elemekben, ez a része a mese, és nincs hiány romantikus, erotikus, néha erőszakos jelenetekből sem. A cselekmény 1581-ben kezdődik, az írónő korhűen ábrázolja az akkori életet. A sorozat Gonosz Tengel leszármazottjairól szól az évszázadokon át, aki magával az ördöggel kötött szövetséget. Az átok miatt minden nemzedékben születik legalább egy gyermek, aki magán viseli az átok külső jeleit, és sokan közülük természetfeletti képességekkel is rendelkeznek. A történet kezdetekor megismerhetjük Jó Tengelt, aki elhatározta, hogy nem engedi át magát a gonosz kísértésének, és erejét a jó szolgálatába állítja. A könyvekben kiderül, hogy miként alakult az ő és leszármazottjainak élete. Néha nyugalom volt, máskor tragédiák árnyékolták be az eget, és egy idő után megszületik majd egy kiválasztott is, hogy felvegye a harcot Gonosz Tengellel, és megtörje a családot sújtó átkot.

Hogy a sok szereplő között ne vesszen el az ember, egy családfa van a segítségére, amelyben Gonosz Tengel összes leszármazottja szerepel.

Részlet nagyításához vidd az egeret a képek fölé,
a teljes méretű képek megtekintéséhez pedig kattints rájuk!
(Érdemes a képeket az képernyő tetejére görgetni.)

A teljes méretű képek megtekintéséhez kattints rájuk!

Jéghegyek népe sorozat címei és főszereplői
  A kötet címe Főszereplő
1. Varázslat Silje, Jó Tengel
2. Átkos örökség Silje, Jó Tengel
3. Örvényben Sol
4. Vágyakozás Yrja
5. Halálos bűn Cecilie
6. Nincs menekülés Tarjei
7. Kísértetkastély Tancred
8. A pribék leánya Hilde
9. A magányos lovag Mikael
10. Hóvihar Villemo
11. Vérbosszú Villemo
12. Nyugtalan szív Villemo
13. A sátán lábnyoma Dominic, Villemo, Niklas
14. Remény nélkül Tristan
15. Keleti szél Vendel
16. A bitófa virága Dan
17. A halál kertje Daniel
18. Maszkabál Elisabet
19. Sárkányfogvetemény Sölve
20. Hollószárnyak suhogása Heike
21. Farkasok órája Gunilla
22. Démon és angyal Heike
23. Áldozat Heike
24. A mélyben Anna Maria
25. Álnok tündér Tula
26. Az eldafjordi ház Eskil
27. Skandalum Christer
28. Láng és jég Belinda
29. Lucifer szerelme Saga
30. A dúvad Ulvar, Marco
31. A révész Benedikte
32. Éhség Christoffer
33. Nem isten, nem ember Vanja
34. A tengerparti lány André
35. Vándorlás a sötétben Vetle
36. Holdvarázs Christa
37. A rettegő város Rikard
38. Csigaház Karine
39. Hangtalan sikoly Nataniel
40. A múlt börtönében Tova
41. A Démonok hegyén Nataniel
42. Vihar előtti csend  
43. A szeretet hatalma Tova
44. Baljós nap  
45. Marco legendája Marco
46. A fekete víz Nataniel
47. Van valaki odakint?  

A kötetek fülszövegei

1. Varázslat

Silje Arngrimsdatter alig 17 éves, amikor 1581-ben a pestis egész családját elragadja. Kiéhezve, átfagyva, két árván maradt kisgyermekkel – egy kétéves kislánnyal és egy csecsemővel – a Trondheim városa mellett gyújtott máglya felé tart, ahol a járvány áldozatait égetik. Életének e válságos pillanatában találkozik egy titokzatos férfival a Jéghegyek Népéből, aki segít rajta és a gyermekeken. A férfi külseje félelmet keltő, ugyanakkor egész lényéből furcsa vonzóerő árad.

Táblázat tetejére

2. Átkos örökség

Silje és Tengel a két gyermekkel együtt a világtól távoli, magas hegyek koszorúzta völgybe költözött, ahol a Jéghegyek Népének zárt közössége él. Silje boldog, bár gyakran gondol vágyakozva a külvilágra, amelyet el kellett hagyniuk. Új lakóhelyükön olykor idegennek érzi magát. Különösen idegenkedik Hannától, az agg boszorkánytól, aki sikeresen adja át ördögi praktikáit a kicsi Solnak. A völgyet veszély fenyegeti. Hanna megjósolja a tragédiát, és Hanna még sohasem tévedett...

Táblázat tetejére

3. Örvényben

A húszéves Sol Angelica előtt megnyílik a nagyvilág. Végre szabad, utazhat, megvalósíthatja a régi vágyait: felkeresheti boszorkánytársait az erdők mélyén és hódolhat a sötétség fejedelmének. S miközben különleges képességeit nem habozik felhasználni ellenségeivel szemben, szeretteiért bármikor tűzbe menne, akár az életét is kockáztatva.

Táblázat tetejére

4. Vágyakozás

Yrja Mattiasdatter testét torzzá, esetlenné tette a betegség. Az emberek kinevették, Kórónak csúfolták a szegény lányt, akinek volt még egy bánata: mély és boldogtalan szerelme a Jéghegyek Népéből származó Liv és Dag Meiden báró fia, a gazdag és rátarti Tarald iránt. Tarald unokatestvérére, a bájos Sunnivára vetett szemet, ám kettőjük kapcsolata az átkos örökség miatt vészterhesnek ígérkezik.

Táblázat tetejére

5. Halálos bűn

Európában tombol a harmincéves háború, s magával sodorja a Jéghegyek Népének néhány fiát is. Jó Tengel unokája, a fiatal Cecilie Meiden pedig személyes gondokkal küszködik. Gyermeket vár – ráadásul egy nős lelkésztől. Cecilie hű barátját, Alexander Paladint is katasztrófa fenyegeti. A híresztelések szerint súlyos, megbocsáthatatlan bűnt követett el, amelynek büntetése halál.

Táblázat tetejére

6. Nincs menekülés

A tudós Tarjei Lind megígérte nagyapjának, Tengelnek, hogy méltó örökösre bízza a Jéghegyek Népének titkos orvosságait és feljegyzéseit. Tarjei a kis Mattiast, a rókalelkű Kolgrim féltestvérét szemelte ki. Amikor ez Kolgrim fülébe jut, a fiúból előtör a gonoszság.

Táblázat tetejére

7. Kísértetkastély

Az ifjú Tancred Paladin holtra rémült fiatal lánnyal találkozik az erdőben, s – életében először – rögtön szerelmes lesz. Ám amikor a lány keresésére indul, egy olyan kastélyt talál, amely nem létezik, s benne egy asszonyt, aki már hosszú évek óta halott. Lidércek tréfálkoznak vele, vagy az őrület fenyegeti? Esetleg a Jéghegyek Népének öröksége jelentkezik ismét...?

Táblázat tetejére

8. A pribék leánya

Hilde a hóhérsegéd leánya, akit ezért megvetnek, gúnyolnak és kerülnek az emberek. Magányosan él apjával, mígnem egy napon négy noi holttestre bukkannak ócska kunyhójuk közelében. A szörnyu gyilkosságok teljesen felforgatják Hilde életét, ezek révén ismerkedik meg a Jéghegyek Népébol való Mattias Meiden báróval és Andreas Linddel.

Táblázat tetejére

9. A magányos lovag

A Jéghegyek Népéből való, magányos és boldogtalan Mikael Lind egész életében alávetette magát mások akaratának. Akkor is, amikor kényszerítették rá, hogy feleségül vegye a bigottan vallásos Annette-et, majd amikor a gyűlölt háborúba küldték. A végső csapás akkor éri, amikor idegen földön találkozik a titokzatos, feketeruhás hölggyel.

Táblázat tetejére

10. Hóvihar

A tizenhét esztendős Villemo Kalebsdatter eszeveszett szerelemre gyullad a nála nyolc évvel idősebb Eldar Svartskogen iránt. Nem törődik azzal sem, hogy Eldart mindenki hírhedt családból származó gátlástalan nőcsábászként ismeri. Villemonak súlyos árat kell fizetnie, amiért vakon bízott Eldarban. A férfi fiatal kora ellenére máris zendülésbe és vérbosszúba keveredett.

Táblázat tetejére

11. Vérbosszú

Boldogtalan szerelme gyilkosságba sodorta Villemo Kalebsdattert. Az áldozat a gazdag és tekintélyes Voller gazda egyetlen fia volt. Az apa bosszúszomja nem ismer korlátokat. Villemot rejtélyes balesetek érik, s ezért távoli rokonához és gyermekkori pajtásához, Dominic Lindhez fordul segítségért. Ám mire a fiú megérkezik, Villemonak nyoma vész.

Táblázat tetejére

12. Nyugtalan szív

Hiába a család minden könyörgése és tiltása, Villemo képtelen feledni szerelmét, Dominicot. Amikor a két fiatal Dániában újra találkozik, nyugtalan szíve vakmerő elhatározásra sarkallja a lányt: kedvese után ered a svédországi Göinge erdeibe, ahol az irgalmat nem ismerő haramiák garázdálkodnak.

Táblázat tetejére

13. A sátán lábnyoma

Lábnyomai ijesztőek. Egy mezítelen és egy furcsa, azonosíthatatlan lábnyom. Talán az ördögé? Mindenkit megöl, aki az útjába kerül. Senki nem tudja, kicsoda valójában. A Jéghegyek Népének ősei Dominicot, Villemot és Niklast választják ki arra, hogy megállítsák ezt az ördögfajzatot. De hogyan tudnának ártalmatlanná tenni egy szörnyeteget, akiről az a hír járja, hogy halhatatlan?.

Táblázat tetejére

14. Remény nélkül

Tristan Paladin a Jéghegyek Népének legérzékenyebb és legboldogtalanabb sorsú sarja. Sivár magányából a halálosan beteg, pokoli házasságban élő Hildegard hercegnő iránti szerelme ragadta ki. A lovagias Tristan segítségére kel a szerencsétlen asszonynak, s közben kapcsolatba kerül egy gonosz szektával, amely emberáldozatokat végez és meg akarja buktatni a királyt.

Táblázat tetejére

15. Keleti szél

Amikor XII. Károly svéd király Oroszország meghódítására indult, aligha sejtette, mennyi gyászt és szenvedést hoz népére. A Jéghegyek Népéből való Vendel Grip egyike annak a sok szerencsétlennek, akik Szibéria mélyén, orosz hadifogolytáborban sínylődtek. Vendelnek végül egy ócska ladikon sikerül megszöknie. Hatalmas folyók sodorják a Kara-tenger partján elterülő tundráig – ahol hihetetlen módon a Jéghegyek Népe leszármazottainak távoli ágára bukkan.

Táblázat tetejére

16. A bitófa virága

A Jéghegyek Népének három sarja hosszú útra indul észak felé, nemzetségük régen elhagyott völgyébe. Az ifjú Dan Lind társai átokverte rokonai közül valók: Ingrid Lind és Ulvhedin Paladin egyaránt természetfeletti képességekkel megáldva látta meg a napvilágot. Dan pusztán tudományos célt követ, míg a másik kettő a völgyben rejtőző hatalmas erejű varázsgyökeret akarja: a mandragórát, vagy más néven a bitófa virágát.

Táblázat tetejére

17. A halál kertje

Daniel Lind, a Jéghegyek Népének sarja egyedül vállalkozik a Kara-tenger partjánál élő nyenyecek felkutatására. Itt találkozik Shirával, Vendel leányával, akit kiválasztottak a Jéghegyek Népét sújtó átok feloldására. Shirára, hogy feladatát teljesítse, egy sor embertelen próba vár. Hosszú, félelmetes utat kell megtennie a halál kertjén át.

Táblázat tetejére

18. Maszkabál

Elisabet Paladinnak mindenről megvan a maga egyéni elképzelése, mindig a saját feje után megy. Anyja hiába szónokol előkelő családról, gazdag férjről, Vemund Tarkon kívül egyetlen férfi sem tudja megdobogtatni a lány szívét. Hanem amikor Vemund háztűznézőbe megy Elisabet szüleihez, nem önmaga, hanem öccse számára kéri meg a kezét.

Táblázat tetejére

19. Sárkányfogvetemény

Sölve Lind csupán a felnőttkor küszöbén ébred rá, hogy ő is a Jéghegyek Népe átokverte sarjai közé tartozik, és nem hétköznapi képességei vannak. Mindent megkap, amit csak kíván, még ha kívánságai önzőek és bűnös természetűek is. Sölve gátlástalanul vagyonszerzésre és szép nők elcsábítására használja fel adottságait. Egészen addig, amíg váratlanul meg nem tudja, hogy van egy fia – egy „szörnyeteg”, aki sohasem kerülhet az emberek szeme elé...

Táblázat tetejére

20. Hollószárnyak suhogása

Erdély egyik sötét völgyében elfeledett falucska és félelmetes vár bújik meg. Sok férfi tévedt már ide, de egyiküket sem látta senki soha többé! Erre a vidékre érkezik Heike Lind is barátaival, Mirával és Peterrel. Rádöbbennek, hogy a falu lakói örökös félelemben élnek – és ez a rettegés valamiképp kapcsolatos a vár lakóival, Feodora hercegnővel és az álomszép Nicolával.

Táblázat tetejére

21. Farkasok órája

A knapahulti Gunillát istenfélő, erényes életre nevelték, – azaz folyton verték soha el nem követett bűneiért. Noha Gunilla mást szeret, apja arról álmodozik, hogy a derék Arv Griphez adja férjhez. Egy szép napon megérkezik a faluba Arv rokona, a Jéghegyek Népéből származó Heike Lind. Különleges képességeivel hamarosan rájön, hogy Gunillának és Arvnak egyaránt az ő segítségére van szüksége. És megérzi a sűrű erdő mélyén húzódó szurdokból valamennyiüket fenyegető halálos veszélyt.

Táblázat tetejére

22. Démon és angyal

Heike Lind, a Jéghegyek Népe nemzetségének leszármazottja hazatér Norvégiába, hogy visszaszerezze jogos örökségét. Rokonait nem találja, a nemzetség ősi birtokait gátlástalan csalók kaparintották meg. Tanácstalan egészen addig, amíg rá nem talál egy fiatal lányra, aki az erdőbe menekült az emberi gonoszság elől.

Táblázat tetejére

23. Áldozat

A semmi gaztettől vissza nem rettenő Snivel bíró még mindig bitorolja Heike Lind örökségét, a Jéghegyek Népének ősi birtokát, Graastensholmot. Jogos tulajdonának visszaszerzésére Heike rokonával. Vinga Tarkkal együtt harcot kezd a bíró ellen, s ehhez – „átkos” örökségét felhasználva – természetfeletti erőket is segítségül hív. A siker érdekében egy szűz leányt kellene feláldozni.

Táblázat tetejére

24. A mélyben

Anna Maria Olsdatter a bányász gyerekek tanítónőjének szegődik a kis svédországi településre, Ytterhedenbe. Jövetelének nem mindenki örül, sőt, egy éjjel késsel támad rá valaki. Anna Maria a nagybátyjához, Heike Lindhez fordul segítségért. Mire Heike megérkezik, már több ember élete forog veszélyben.

Táblázat tetejére

25. Álnok tündér

Tula Backe már kislányként másmilyen, mint a többi. Különleges képességeit nemcsak jóra használja, hasonlóan a nemzetség legtöbb átokverte tagjához. Egy gonosz hatalom ördögi tervének eszközévé válik. Gonosz Tengel Tulát jelöli ki arra a feladatra, hogy felébressze hosszú szendergéséből.

Táblázat tetejére

26. Az eldafjordi ház

Eskil Lind már gyermekkorában tudomást szerez az eldafjordi házról és az ott elrejtett hatalmas kincsről. Attól fogva mindig a kincsről álmodozik, s felnővén elhatározza, hogy felkutatja. Eldafjordban különös emberek és rémisztő jelenségek várják. Azt is megtudja, hogy aki eddig kincskeresésre adta a fejét, szörnyű halált halt.

Táblázat tetejére

27. Skandalum

Az ifjú Christer Tomasson szilárd meggyőződése, hogy ő is a Jéghegyek Népe átokverte sarjai közé tartozik. Amikor egy fürdőhelyen összeakad a gyengélkedő és megfélemlített Magdalenával, úgy véli, rendkívüli képességeivel könnyen segíthet a leánykán. Ám Magdalenának nyoma vész, s egy másik leány bukkan fel helyette. Christernek szörnyű sejtelme támad, s amikor napvilágra kerül az igazság, egész Svédországot megrázza.

Táblázat tetejére

28. Láng és jég

Az ostoba és esetlen Belinda mindig nagyszerű nővére, Signe árnyékában él. Belindát azonban forró érzelmek hevítik. Nagyon megrémül, amikor először találkozik a különc Viljar Linddel, a Jéghegyek Népe sarjával. Viljarról ugyanis az a hír járja, hogy egy kicsit bolond, tekintete pedig olyan hideg, akár a jég.

Táblázat tetejére

29. Lucifer szerelme

Anna Maria és Kol Simon leánya, Saga a Jéghegyek Népe kiválasztott sarjai közé tartozik. Amint megtudja, hogy norvégiai rokonainak az ő segítségére van szükségük, rögtön nekivág a hosszú, fáradságos útnak a határ felé. A sors szeszélyéből egyszerre két, rendkívül vonzó és jóképű fiatalember lesz az útitársa. Egyikük azonnal hevesen ostromolni kezdi, és kétséges, hogy a másiknak lesz-e elég ereje a katasztrófa megakadályozásához.

Táblázat tetejére

30. A dúvad

Az ikertestvérek, Marco és Ulvar annyira elütnek egymástól, amennyire csak két testvér különbözhet: Marco gyönyörű ifjú, Ulvarnál rútabb szörnyeteget el sem lehetne képzelni. A Jéghegyek Népének tagjai tudják, hogy mindkettőjüknek megvan a maga feladata – ám senki sem érti, miképpen származhat bármi jó is Ulvartól, aki gonosz, mint maga az ördög.

Táblázat tetejére

31. A révész

Benedikte Lind, a Jéghegyek Népének kiválasztott tagja Sander Brinkkel együtt egy kísérteties falu rejtélyének kibogozásába kezd. A veszélyes kaland során a csinosnak cseppet sem mondható lány beleszeret a jóképű Sanderbe. Sok esélye nincsen.

Táblázat tetejére

32. Éhség

Az egész életében magányos Marit Svelten a halálán van. Christoffer Volden doktor meg akarja szépíteni utolsó óráit, ezért házasságot ígér neki. Amikor Marit állapota minden várakozással ellentétben javulni kezd, Christoffer kétségbeesik: mint a Jéghegyek Népének sarja, nem tagadhatja meg adott szavát – viszont már korábban eljegyezte a gazdag Lise-Merete Gustavsent.

Táblázat tetejére

33. Nem isten, nem ember

Gonosz Tengel azért küldi Tamlint. az éjszakai démont a Jéghegyek Népének sarjai közé, hogy kikémlelje titkos terveiket. Csakhogy a láthatatlan démon még álmában sem gondol arra, hogy Lucifer unokája, a gyönyörű Vanja meglátja – és megszereti őt.

Táblázat tetejére

34. A tengerparti lány

André Brinknek jutott a feladat, hogy előkerítse nemzedéke átokverte sarját. A kutatás Trondheimbe vezeti, ahol évekkel korábban egy szerencsétlen lány halva született, torz gyermeke kavarta fel a kedélyeket. Lennének a Jéghegyek Népének olyan leszármazottjai, akikről nincs tudomásuk? André a női egyenjogúság élharcosa, Mali, valamint a segítőkész Nette társaságában Svédországig követi a nyomokat. Az erdő mélyén ép ésszel felfoghatatlan szörnyűség várja bosszújának beteljesítését.

Táblázat tetejére

35. Vándorlás a sötétben

Spanyolország Marismas nevű lápvidékén egy botcsinálta zeneszerző varázserejű dallamot komponál. A „mű” nem készül el teljesen, de már egy-két hang is elegendő Gonosz Tengelnek az ébredéshez. A Jéghegyek Népéből származó Vetlének azonnal indulnia kell, hogy megsemmisítse a kottát, mielőtt tragédia történnék. Ám Tengel is félelmetes szolgálót küld a szinte még gyermek Vetle ellen.

Táblázat tetejére

36. Holdvarázs

Christa Lind a Jéghegyek Népének kiválasztottja: az ő gyermekének feladata lesz megküzdeni Gonosz Tengellel. Christa mostohaapja a lányt a hitbuzgó özvegyembernek, Abelnek szánja. A férfi kétszer annyi idős, mint Christa, és hét fia van. A lány inkább a szegény, de meseszép és misztikus vonzású Lindelot választaná.

Táblázat tetejére

37. A rettegő város

1937-ben, egy hideg, januári napon a halál jeges fuvallata suhan végig Halden városán. Rikard Brink, a Jéghegyek Népe nemzetségének tagja rendőr Haldenben. Neki kell felvennie a harcot, hogy megakadályozza a teljes katasztrófát. De ehhez először el kell nyernie a félénk Vinnie Dahlen bizalmát.

Táblázat tetejére

38. Csigaház

Megrázó gyermekkori élményei miatt Karine Volden visszahúzódó kamaszlánnyá serdül. Maga sem érti miért, de fél kapcsolatot teremteni az emberekkel. A második világháborúban egy katonatiszt brutálisan rátámad Karinéra. A lány hevesen védekezik – ám a következményekkel ugyancsak nehezen tud megbirkózni, Lelkifurdalását növeli, hogy úgy érzi, bátyja, Jonathan az ő bűne miatt került német koncentrációs táborba.

Táblázat tetejére

39. Hangtalan sikoly

A Jéghegyek Népéből származó Nataniel Gard egy hetedszülött férfi hetedik fia. Őt választották ki a Gonosz Tengel elleni végső harc vezetésére. Ám Nataniel még nem érett meg küldetésére, és nehéz feladatokon kell edzenie magát. Ellen Knutsen, aki szörnyű, titokzatos dolgokat élt át, maga is rejtélyes teremtés. Több közös vonásuk van Nataniellel, mint gondolták volna.

Táblázat tetejére

40. A múlt börtönében

Tova Brink a Jéghegyek Népének egyik legsúlyosabban átokvert sarja. Annyira visszataszító, hogy az emberek boszorkánynak csúfolják. Neki is részt kell vennie a Gonosz Tengel elleni harcban. Tovának viszont más tervei vannak. Egyetlen örömét abban leli, ha megkeserítheti mások életét. Miért ne állna hát Gonosz Tengel oldalára?.

Táblázat tetejére

41. A Démonok hegyén

Nataniel Gard kiválasztott: ő vezeti a Jéghegyek Népét a Gonosz Tengel elleni harcban. Kemény küzdelem vár rájuk. Ezért a nemzetség tagjai összegyűlnek a Démonok hegyén, hogy egyesítsék erőiket a gonosz ősük ellen vívott csatában. A találkozón aztán lassan kirajzolódik a Jéghegyek Népe történetének kezdete.

Táblázat tetejére

42. Vihar előtti csend

A Jéghegyek Népének titkos találkozóján a Démonok hegyén kiderül, hogy Gonosz Tengel elleni harcuk súlyosabb és veszélyesebb lesz, mint gondolták. A nemzetség öt tagja Tröndelagba, a Jéghegyek Népének elfeledett völgyébe indul – ám egyszerre csak felfedezik, hogy Gonosz Tengel egész bandát küldött ellenük.

Táblázat tetejére

43. A szeretet hatalma

A Gonosz Tengel elleni harc pillanatnyi célja a Jéghegyek Népe völgyének elérése. A kiválasztottaknak nagyszerű segítőik vannak, de Gonosz Tengel hordája is erősnek és elszántnak bizonyul. A kemény küzdelem közepette az átoksújtotta Tova átéli élete első és talán egyetlen fellángolását – a halálosan beteg Ian Morahannal.

Táblázat tetejére

44. Baljós nap

Eljött a nagy nap a Jéghegyek Népe történetében. A nemzetség kiválasztottjai döntő harcba indulnak Gonosz Tengel ellen, aki a félelmetes Lynx segítségével mindent megtesz, hogy megtörje a Jéghegyek Népét és szövetségeseit. Úgy tűnik, Gonosz Tengel kegyetlen katonáit, a múltból toborzott zsoldosokat és páncélos lovagokat lehetetlen legyőzni.

Táblázat tetejére

45. Marco legendája

Marco mint a Jéghegyek Népe öt kiválasztottjának egyike vesz részt a Gonosz Tengel ellen vívott végső harcban. Titokzatos lényében olyan erők rejlenek, amelyekről társainak sejtelmük sincs. Marco első feladata szinte teljesíthetetlen: a félelmetes Lynxet, Gonosz Tengel legközelebbi cinkosát kell megsemmisítenie, méghozzá legerősebb fegyvereinek használata nélkül.

Táblázat tetejére

46. A fekete víz

Gonosz Tengel készen áll a világ meghódítására. Lassan, de biztosan közeledik a fekete vízhez, amely legyőzhetetlenné teszi. A Jéghegyek Népének kiválasztottjai, élükön Nataniellel üldözik Gonosz Tengelt, de bekerültek a Nagy Süllyesztőbe, ahonnan még soha senki nem tudott kimenekülni.

Táblázat tetejére

47. Van valaki odakint?

Véget ért a Jéghegyek Népének hosszú, küzdelmes harca Gonosz Tengel ellen. Veszedelmes ősük megsemmisült, nem tér vissza többé. Ám senki nem tudja, hogyan alakul a jövő. Egyre több megválaszolatlan kérdés merül fel. A Jéghegyek Népe megint izgalmas kaland előtt áll?.

Táblázat tetejére