EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

INFORMATIKA TANSZÉKCSOPORT

SZAKDOLGOZAT-TÉMA BEJELENT?

Név:

Földesi TamásTagozat:

Nappali

Szak:

Programozó matematikus

Témavezet? neve:

Dr. Istenes Zoltán

Munkahelyének neve és címe:

ELTE, Bp. XI. Pázmány Péter sétány 2.

Beosztása és iskolai végzettsége:


A dolgozat címe:

A Rizikó társasjáték számítógépes megvalósítása

A dolgozat témája:

A népszer? Rizikó társasjáték számítógépes köntösbe bujtatása. A Rizikó egy stratégiai játék. A játékot 2-6 személy játszhatja, akik különböz? küldetések elvégzésére vállalkoznak. A küldetések lényege országok, ill. Földrészek elfoglalása, és az ellenfelek céljainak megakadályozása, így a játékot egy részekre osztott Föld térképen játszák.

A játékot minden játékos bizonyos számú katonával kezdi, de a hadsereg létszáma a játék során folyamatosan változni fog: a csatákban embereket veszíthetünk, és minden kör végén (ha még életben van akár egy katona is a csapatban) zsoldosokat toborozhatunk. A játékot körökre osztva játszák. Minden egyes körben a soron következ? játékos támadhat egy területet, ill. egy másik játékost (akinek védekeznie kell). A támadás és a védekezés dobókockák segítségével történik (1, 2 vagy 3 kockával, attól függ?en, hogy hány katonával támadunk, ill. védekezünk). Miután már nem akar tovább támadni az adott körben átadja a támadás jogát a következ? játékosnak, és így tovább. Amikor vége van egy körnek akkor nyílik mód katonák toborzására a birtokunkban lév? területek, ill. Földrészek arányában (bizonyos számú embert minden játékos kap, ha még nem fogyott el a serege. Különböz? kártyák segítségével további katonákra tehetünk szert a játék folyamán.

A játéknak akkor van vége, ha valamelyik játékos teljesíti a számára el?írt feladatot, ill. már csak egyetlen játékosnak marad serege. Ha valamelyik játékos tudtán kívül teljesíti más játékos küldetését, akkor akinek teljesítették a feladatát büntet? feladatokat kell elvégeznie.A témavezetést vállalom:


(a témavezet? aláírása)

Kérem a szakdolgozat témájának jóváhagyását.

Budapest, 2000. október 12.


(a hallgató aláírása)


A szakdolgozat-témát az Informatikai Tanszékcsoport jóváhagyta.

Budapest, 2000. októberDr. Kozma László


Tanszékcsoportvezet?