Peldak

  1. Írjunk egy függvényt (ciklus használata nélkül), amely 2 azonos típusú elemeket tartalmazó gyűjteményről megállapítja, hogy hány közös elemük van (a multiplicitás nem számít, tehát ha pl. az egyik elemből az egyik és a másik gyűjteményben is van mondjuk 2-2 db, akkor az csak egynek számít).

    Írjunk egy függvényt, amelynek szignatúrája a következő: List getSortedByNRemainder(List list, final int n, final boolean ascending) Amit csinál: visszaadja a "list" másolatát az "n" szerinti osztási maradék alapján rendezve növekvően vagy csökkenően a harmadik paraméter értékétől függően. Emellett legyen a függvénynek egy kétparaméteres változata, amely csak a "list"-et és "n"-t várja paraméterül, és növekvően rendez.

    Írjunk egy függvényt, amely egy adott lista, valamint annak i, j indexei alapján egy összehasonlító objektumot felhasználva (Comparator) úgy módosítja a listát, hogy az i és j közötti részt az összehasonlító objektum által meghatározott módon rendezi, a kezdőszeletet és a listavéget pedig ellentétes irányban.

    Megoldas: forraskod

  2. Készítsünk egyszerűsített számológépet! A számológépen három szövegmező, és öt gomb legyen. Kettő szövegmező az operandusokat, egy pedig az eredményt tartalmazza. Az öt gomb az összeadás, kivonás, szorzás, osztás, hatványozás műveleteket valósítsa meg. A program validálja a bemeneteket (az operandusokat), és írja ki, ha hibásak. A számológépből ki lehessen lépni menüből is.

    Megoldas: forraskod