Peldak

  1. Implementaljunk egy zsak tipust ArrayList-tel! A zsak hasonlo egy halmazhoz, viszont egy elem tobbszor is szerepelhet benne, igy kulon nyilvan fogjuk tartani, hogy melyik elmebol hany darab van. A zsakba lehet uj elemet tenni, ki lehet venni belole elemeket, ki lehet uriteni, illetve le lehet kerdezni, hogy egy elembol hany van. Implementaljunk egy unio muveletet is, ami ket zsak uniojat allitja elo.

    Megoldas: forraskod

  2. Adjunk egy hatekonyabb implementaciot a zsakra HashMap-pel!

    Megoldas: forraskod

  3. Írjunk egy függvényt (ciklus használata nélkül), amely 2 azonos típusú elemeket tartalmazó gyűjteményről megállapítja, hogy hány közös elemük van (a multiplicitás nem számít, tehát ha pl. az egyik elemből az egyik és a másik gyűjteményben is van mondjuk 2-2 db, akkor az csak egynek számít).

    Megoldas: forraskod

  4. Írjunk egy függvényt, amelynek szignatúrája a következő: List getSortedByNRemainder(List list, final int n, final boolean ascending) Amit csinál: visszaadja a "list" másolatát az "n" szerinti osztási maradék alapján rendezve növekvően vagy csökkenően a harmadik paraméter értékétől függően. Emellett legyen a függvénynek egy kétparaméteres változata, amely csak a "list"-et és "n"-t várja paraméterül, és növekvően rendez.

    Megoldas: forraskod