sörtörténet sörgyártás Dreher Sörgyárak Rt. Borsodi Sörgyár Rt. Heineken Hungária Sörgyárak Rt.

Információk:

3574 Bőcs,
Rákóczi utca 85.


Vevőszolgálat:
Tel.:46/318-255
Mobil:30/267-7634
Fax: 46/318-129
e-mail:
vevoszolgalat@inbev.com


Tulajdonos: INBEV

borsodi logóGyártörténet:

Az 1960-as évek végén honfitársaink egyre több sörrel oltották szomjukat. Az igényt azonban a hazai sörgyárak már nem voltak képesek ellátni, ezért 1973-ban Bőcs község (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) határában megkezdte működését egy sörgyár. Elindult hódító útjára a Borsodi...

70-es évek: az első sikerek
A Borsodi országos népszerűsége megállíthatatlanul terjedt! Néhány évvel a termelés megkezdése után már jelentősen növelni kellett a termelőkapacitást. Kezdetben a vállalat termékei között két márka szerepelt, a Borsodi Világos és a Kinizsi. A fogyasztói igények növekedésével együtt szükségessé vált a fokozatos termékfejlesztés.

80-as évek: Előtérben a minőség
Az ekkora már önálló vállalattá alakult Borsodi Sörgyár termékeire a minőségfejlesztés révén a határainkon túl is felfigyeltek. Így például a müncheni Spaten Sörgyár kizárólagos magyarországi termelőjévé és forgalmazójává választotta a Borsodit. 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, a Borsodi Pólót, valamint az 50 literes hordós kiszerelésű sört.

90-es évek: A legek kora
A piacváltozás jelentős változásokat hozott a cég életében. A vállalat 1990-ben részvénytársasággá alakult, majd egy évvel később privatizálták, így Európa egyik vezető söripari vállalkozása, a belga Interbrew tagja lett. A privatizációt követően a gyár életében hatalmas változások mentek végbe: az új tulajdonosok jelentős összegeket fordítottak a termelés gazdaságosságának növelésére és javítására. Ezzel a Borsodi magyarországi termékpalettája rengeteg új termékkel bővült. 1993-1994 között a német Spaten Premium Lager, majd a Holsten gyártása és forgalmazása kezdődött meg.

A Borsodi elkezdett barna sört is forgalmazni, és 1995-ben belföldön reformerként Borsodi Világos sörét fémdobozos kiszerelésben is árusítani kezdte. 1996-ban a népszerű, amerikai Rolling Rockkal, a következő évben pedig a Stella Artois-val bővült a kínálat. Még ebben az évben a Borsodi Sörgyár Rt. a magyar söripari vállalatok közül elsőként megszerezte az ISO 9001 nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítványt.

2000-es évek: a legszebb korban
A Borsodi Sörgyár a XXI. századba lépve is folytatta fejlesztéseit, újabb és újabb termékekkel örvendeztetve meg a hazai sörfogyasztókat, elég csak a 2002-es újdonságokra, az 1 literes Nagy Testvérre vagy az alkoholmentes Stella Artois-ra gondolnunk. A 2003-as jubileumi év is számos meglepetéssel szolgál: a könnyen fogyasztható Borostyán sörkülönlegesség mellett a sörgyárral együtt 30. születésnapját ünneplő Borsodi ălimitált szériájaÓ teszi emlékezetessé az évfordulót.

30 év szép kor még akkor is, ha számos sörgyár köztük a Borsodi anyacége, az Interbrew -ennek többszörösét tudhatja maga mögött. Bognár Gyula, a gyár akkori vezérigazgatója így nyilatkozott az évforduló alkalmával:

"Mi büszkék vagyunk arra, hogy a Borsodi Sörgyár 30 éves, nekünk ez a 30 év nagyon sokat jelentett, és jelent ma is. Természetesen ez egy gyár életében nem sok idő, de az itt dolgozó emberek életében igen" - hangzott el a jubileumi év megnyitóján, s ehhez már csak egyvalamit tehetünk hozzá: "Ha ünneplésről van szó, minden alkalom jó alkalom."

A kerek évforduló alkalmából került sor Európa legnagyobb silófestésére is.

A jubileumot követően tovább folytatódtak a termék- és csomagolásfejlesztések, amelyek a fogyasztók minél eredményesebb kiszolgálását célozzák. 2004-ben megjelent a hazai piacon egy új műanyag palack, amely a speciális q-pack technológiának köszönhetően képes a sör minőségi követelményeknek megfelelni.

Az idei év a műszaki, technológiai fejlesztések éve. Márciusban átadásra kerül egy új sörfőző ház, mely megnövelt kapacitásával kiváltja a korábbi sörfőző házat. A régi főzőház a későbbiekben megújult szerepben, látogatói központként működik.
borsodi sör borsodi poló borsodi bivaly stella artois borostyán becks

A megfelelő sörre kattintva egy rövid jellemzést olvashatsz róla.

bordosi termékek


Borsodi Sör:

Kiváló minőségű, pils típusú világos sör. Aranysárga szín, visszahúzódó illat jellemzi. Tiszta, kellemesen kesernyés ízű. A komló keserűsége a korty végén válik hangsúlyossá. Egy minden tekintetben arányos, kiegyensúlyozott ital. Színe csillogó aranysárga, tükrös, habja dús, finom pórusú tartós.

Borsodi Póló:

Hossza fejlesztési és kísérleti munka eredményeként végre egy "igazi" sört ihatnak azok is, akik valamilyen okból alkoholtartalmú sört nem fogyaszthatnak. Habja dús, tömör. a terméket kellemes maláta-, komlóíz, valamint -illat jellemzi. Hűtve fogyasztva kellemesen frissítő.

Borsodi Bivaly:

Íze karakteres, mégis jól illeszkedik a népszerű Borsodi ízvilághoz. Illata, szénsavtartalma változatlan, színe enyhén sötétebb.

Stella Artois:

A Stella Artois íze a legkifinomultabb sörivók számára is megfelel - jellegzetesen karakteres, friss és kellemesen kesernyés íze egyedivé teszi a sörök között. különleges neve is megkülönbözteti a hagyományos típusú söröktől. A termék külső megjelenése tökéletes harmóniában van egyedi nevével és ízével. Nemzetközileg egységes megjelenése, a karcsú zöld üveg, elegáns nyakfólia és címke mind a minőséget hivatott kifejezni. Neve és külső megjelenése nemzetközi védjegyoltalom alatt áll.

Borostyán:

Hagyományos főzési eljárással készül, kizárólag természetes alapanyagokból. A pörkölt malátának köszönheti sajátos borostyánsárga színét és teltebb ízét.

Beck's:

Világszerte kedvelt, német prémium sör, mely karakteresen egyedi, frissítő ízének és különlegesen tiszta, kompromisszumot nem tűrő magas minőségének köszönhető.
Linkek:
Borsodi Sörgyár Rt.

Borsodi
Stella Artois
Beck's
Véleményed ezen az oldalon írhatod meg.